Orbán (Orsós) Viktátor, a Magyar nemzet árulója, a cigányseggek nagy nyalója, a "Vezér" !

Orbán (Orsós) Viktátor, a Magyar nemzet árulója, a cigányseggek nagy nyalója, a "Vezér" !
Diktátor Orbán (Orsós) Viktátor, aki a cigányseggek nyalásával szerez szavazatot ! FaszfejekIdiótákDebilekElmebetegekSZövetségének elnöke, és a Gánti kőbányák Ura és a Tokaji szőlők mestere a megszerzés terén ! Az Olajszolgák fejedelme, a Cigányok tiszteletbeli Vajdája, és a Magyarok Hóhéra ! A Gazdagok Pártjának a "nemes" Vezetője, Lázár Jó Party patrónusa, és a vidéki Magyarok elárulója !

A két örök összetartozó ! Orbán Viktátor Kezet csókol Botox Lendvai MSZP-nek !

A két örök összetartozó ! Orbán Viktátor Kezet csókol Botox Lendvai MSZP-nek !
Mottójuk: Lopjunk és mutyizzunk együtt, és szarjunk rá, ha éhendöglik a magyarság ! Csak a zsebünk legyen tele, had korogjon a magyar bele !

A színeség nem gyönyörködteti a magyarságot ! A Liberális Mocskok Pártja valódi arca !

A cigányok hadat üzentek Gyöngyöspatán !

A cigányok hadat üzentek Gyöngyöspatán !
Gyönygyöspatai cigányok igazi arca, de ilyen a többi cigány is ! Folyamatosan frissitve ! Az "álrettegő" cigányok mocsokságai a kezdetektől napjainkig ! KATTINTS A KÉPRE ÉS A LAPON TALÁLOD MAGAD ! CIGÁNYOK NEM KÍVÁNATOSAK, ŐK OLVASSÁK CSAK A C-PRESS HAZUGSÁGAIT !

A Hazám zászlója !

A Hazám zászlója !
Ez az igazi Magyarország zászlója ! És ez is marad ! Bűnöző cigányokat bántani nem kell félnetek jó lesz !

Ennek a blognak csúfolt valaminek a leírása !

Ez a kis firkálmány útmutató ehhez a blognak nevezett Anti C-Presshez !
Vedd komolyan ! Ne a bloggot hanem az ide leírt tájékoztatót ! Ha nem vársz semmit ettől a blogtól, azt itt teljes mértékben megkapod ! :-)

Ha személyeskedni vagy beszélgetni akarsz, azt tedd a Kondaoldalon, az oldal linkjét megtalálod fentebb ! Ha a témához akarsz valamit írni, azt tedd szintén a Kondán ! Ez a blog valóban tingli-tangli, nem szorítkozom az olvasókat saját gondolataimmal való fárasztására, hanem csak merítek az általam olvasottakból, ezekből csemegézek. Azokat kommentálva teszem ki a videókat és az írásokat. Komoly szakmai írásokra itt ne számíts ! Ahhoz ész kéne, de a bírálóim szerint nekem az nincs ! A bírálóimnak sincs ! :-) De esetleg a linkajánlómon találsz magadnak igazi blogokat is, amelyek kielégítik a tudás szomjadat ! Ez a blog főképpen magamnak íródik, hogy pár év múlva emlékezek az eseményekre, és ne valami meghamisított szarral próbáljanak megetetni ! Ha nem tetszenek a számomra írt írásaim, úgy húzz innen az anyádba ! Én így látom a dolgokat, és ha ez neked nem tetszik, vagy esetleg más a véleményed, úgy vedd tudomásul, HOGY SZAROK A TE VÉLEMÉNYEDRE ! MÉG EGY FONTOS ADALÉK EHHEZ A BLOGHOZ ! A CIGÁNYOK NEM TELJES RÉSZÉT OSTOROZOM ITT, HANEM CSAK AZOKAT A SZUTYKOS CIGÁNYOKAT, AMELYEK KÉPTELENEK A NORMÁLIS MAGYAR-CIGÁNY EGYÜTTÉLÉSRE ! HOGY HÁNY SZÁZALÉKRA VONATKOZIK A MEGÁLLAPÍTÁSOM ? AZT MAJD A JÖVŐ ELDÖNTI ! ÉN 2%-RA TIPPELEK, KÖRÜLBELÜL ANNYIAN ÉLNEK NORMÁLIS, EMBERI, HASZNOS, BECSÜLETES ÉLETET MAGYARORSZÁGON ! HOGY EZ RASSZIZMUS ÉS KIREKESZTÉS ? LEHET HOGY NEM KIREKESZTÉS, CSAK FELISMERÉSE ANNAK, HOGY A TÖBBI PRIMITÍV CIGÁNY SOHA SEM FOG HASZNOS TAGJA LENNI A TÁRSADALOMNAK ? MEGMARADNAK A SAJÁT SZINTJÜKÖN, AMI VALLJUK BE, LEHET HOGY ÁLLATI SZINT ALATT VAN ?


2010. augusztus 12., csütörtök

Ne aggódj cigány !

Romagyilkosságok: feldolgozható a trauma?
2010-08-12 10:20
Betűméret: Kicsi: Nagy:


Milyen motiváció állhat a romagyilkosságok mögött? Mennyire sokkolja az eset a gyilkosok környezetét és a társadalmat? Feldolgozható a társadalmi trauma? Dr. Finszter Géza, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa válaszolt.









Milyen motiváció állhat egy ilyen sorozatgyilkosság mögött? Mi kell ahhoz, hogy valaki több, számára ismeretlen emberrel végezzen?

A sajtótájékoztatón meglehetős általánosságban fogalmazott a rendőri szakértő félelemkeltésről és bosszúvágyról. Jó lenne tudni, hogy mennyire sikeres a nyomozás az indítékok feltárásában. Ez egyrészt azon múlik, hogy az elkövetők hajlandóak-e, és képesek-e számot adni a saját céljaikról.

Ebben az ügyben azon kívül, hogy milyen szörnyű hat ember halála pont az a nagy kérdés, mi visz rá felnőtt embereket arra, hogy általuk nem ismert férfiakat, nőket, gyerekeket meggyilkoljanak. Én is csak kérdezni tudok. Bár volt egy hipotézisem idestova egy éve. Úgy fogalmaztam, hogy ezek világnézeti, rasszista ideológiai indíttatású cselekmények lehetnek. Ez a feltételezés nem dőlt meg, de az eddigiek alapján, nem is erősödött. Bár még hátra van a vádemelés és a bírósági szakasz is, úgyhogy ez változhat.

A gyilkosok, illetve a meggyilkoltak környezete hogyan dolgozza fel a traumát, amit egy ilyen eseménysor kivált? Egyáltalán traumatizálhatja ez őket?



Remélhetőleg egészséges emberek veszik körül ezeket a gonosztevőket is, akikben nyoma marad az esetnek. Nekem volt már olyan tapasztalatom, amikor nem a bűncselekmény volt meghatározó, hanem az elkövetők mentegetése. Nem akarták problémaként elfogadni, hogy emberek képesek szörnyűségeket elkövetni, miközben ordas eszmékért harcolnak.

Akik ezekhez a harcos eszmékhez nagyon közel álló tanokat hirdetnek, azoktól nem várható, hogy elborzadjanak. Valószínűbb, hogy olyan magyarázatot fognak keresni, amivel ezek a cselekmények távol tarthatóak az ő "szent" ideológiai felfogásuktól. Vagyis, ha valaki rasszista, akkor szeretne megmaradni rasszistának. Csak egy kissé kínos, hogy gyilkosokkal van egy ideológiai platformon, ezért a jobb ízlésű rasszisták megpróbálnak fenntartani valamiféle távolságot, míg a kevésbé finnyásak egyszerűen vállalják.

Én nagyon bízom benne, hogy ez egy abszolút kivétel, egy olyan szélsőségesen extrém jelenség, ami nincs benne a társadalomban, de még azokban az előítéletekben sem, amelyek elvezethetnek idáig. Én még abban is reménykedek, hogy tanulságként szolgálhat ez az eset azoknak az embereknek, akik a tisztességes gondolkodás határmezsgyéjén szeretnek tartózkodni.

A mindennapi emberek életére milyen hatással van egy ilyen sorozatgyilkosság? Mennyire bolydult föl a magyar társadalom az esetet látva? Mennyire viszonyulunk az ügyhöz másképpen, más nemzetekhez képest?

Vannak a társadalomnak válságos időszakai, amikor bizonyos konfliktusokat nem tud jól kihordani. Amerikában ilyenek voltak a hatvanas évek. Akkor rasszista indítékú támadásokból volt nem is egy, amely napvilágra került. Óriási társadalmi mozgalmak indultak el, és a társadalom gyakorlatilag átalakult. Tehát a hatás nagy volt, de hozzá kell tenni, hogy ezek ritka történelmi pillanatok, olyanok, amikor az egész társadalom válságként éli meg ezeket a konfliktusokat. Mi nem álltunk messze ettől érzéseim szerint.



Az lenne jó, ha a társadalom ki tudná hordani az esetet. Ezért volt fontos, hogy a köztársasági elnök mikor és hogyan reagált az eseményekre, és ugyancsak ezért fontos, hogy minden párt kivétel nélkül nyilvánuljon meg és ítélje el a történteket. Nagyon várnám, hogy a Jobbik azt mondja, ettől teljesen elhatárolódnak.

Fontos még megjegyezni, ez nem hétköznapi sorozatgyilkosság volt. Nem arról volt szó, hogy egy ámokfutó elkezdte lemészárolni a huszonéves nőket, ami szintén szörnyű lett volna. Viszont abban az esetben nem tekinthető a gyilkosság társadalmi ügynek, hiszen ott a gyilkos személyiségével van probléma.

Ami most történt, ahogy Sólyom László fogalmazott, a nemzet ügye. Így is kellene kezelnie mindenkinek.

Akkor inkább beszélni kell erről, mintsem megpróbálni felejteni?

Nagyon komolyan meg kell vitatni ezt az esetet. Napirenden kellene maradnia az ügynek. Ha lesz jogerős ítélet, én azt is el tudom képzelni, hogy akár egy parlamenti vitanap keretében kellene erről beszélni. A társadalomnak szembe kell néznie azzal, hogy Magyarországon egy ilyen eset megtörtént. Addig nem lehet megnyugodni, amíg pontosan meg nem tudjuk, milyen társadalmi működési zavar vezet oda, hogy olyan idióták fogjanak fegyvert, akik ilyesmire képesek.

Ha nem lesz vita, akkor pont a legfontosabb tanulságot nem vonjuk le az ügyből.

Van nemzeti trauma ! Amit a cigányok a mindennapunkban okoznak, elvégre másról sem olvasunk csak a rablásaikról, verekedéseikről, lopásaikról, gyilkosságaikról ! Ez az igazi trauma ! Te pedig, te féleszű kriminálpszihológus, menj a jó édes anyádba ! Mikor fogod vizsgálni azt a tényt, hogy az ócska cigányság milyen traumát okozott már eddig a magyar társadalomnak ? Már egy egészséges nemzet kibaszta volna innen őket a sok szemét, tetű, rabló, gyilkos, ingyenélő rohadékokat ! Elég csak a C-Presst olvasni, rajta a sok aljadék cigánnyal, illetve a hozzászólásaikkal és a magyargyalázásaikkal, rögtön tudja az ember hogy hányadán áll ezekkel a genetikai hulladékokkal ! Kövér László (Fidesz) is felismerte végre a cigányproblémát, és tisztában van azzal a ténnyel, hogy ezt a csürhét munkára nem tudja befogni ! Ezek vagytok ti cigányok !

C-PRESS - Hírextra