Orbán (Orsós) Viktátor, a Magyar nemzet árulója, a cigányseggek nagy nyalója, a "Vezér" !

Orbán (Orsós) Viktátor, a Magyar nemzet árulója, a cigányseggek nagy nyalója, a "Vezér" !
Diktátor Orbán (Orsós) Viktátor, aki a cigányseggek nyalásával szerez szavazatot ! FaszfejekIdiótákDebilekElmebetegekSZövetségének elnöke, és a Gánti kőbányák Ura és a Tokaji szőlők mestere a megszerzés terén ! Az Olajszolgák fejedelme, a Cigányok tiszteletbeli Vajdája, és a Magyarok Hóhéra ! A Gazdagok Pártjának a "nemes" Vezetője, Lázár Jó Party patrónusa, és a vidéki Magyarok elárulója !

A két örök összetartozó ! Orbán Viktátor Kezet csókol Botox Lendvai MSZP-nek !

A két örök összetartozó ! Orbán Viktátor Kezet csókol Botox Lendvai MSZP-nek !
Mottójuk: Lopjunk és mutyizzunk együtt, és szarjunk rá, ha éhendöglik a magyarság ! Csak a zsebünk legyen tele, had korogjon a magyar bele !

A színeség nem gyönyörködteti a magyarságot ! A Liberális Mocskok Pártja valódi arca !

A cigányok hadat üzentek Gyöngyöspatán !

A cigányok hadat üzentek Gyöngyöspatán !
Gyönygyöspatai cigányok igazi arca, de ilyen a többi cigány is ! Folyamatosan frissitve ! Az "álrettegő" cigányok mocsokságai a kezdetektől napjainkig ! KATTINTS A KÉPRE ÉS A LAPON TALÁLOD MAGAD ! CIGÁNYOK NEM KÍVÁNATOSAK, ŐK OLVASSÁK CSAK A C-PRESS HAZUGSÁGAIT !

A Hazám zászlója !

A Hazám zászlója !
Ez az igazi Magyarország zászlója ! És ez is marad ! Bűnöző cigányokat bántani nem kell félnetek jó lesz !

Ennek a blognak csúfolt valaminek a leírása !

Ez a kis firkálmány útmutató ehhez a blognak nevezett Anti C-Presshez !
Vedd komolyan ! Ne a bloggot hanem az ide leírt tájékoztatót ! Ha nem vársz semmit ettől a blogtól, azt itt teljes mértékben megkapod ! :-)

Ha személyeskedni vagy beszélgetni akarsz, azt tedd a Kondaoldalon, az oldal linkjét megtalálod fentebb ! Ha a témához akarsz valamit írni, azt tedd szintén a Kondán ! Ez a blog valóban tingli-tangli, nem szorítkozom az olvasókat saját gondolataimmal való fárasztására, hanem csak merítek az általam olvasottakból, ezekből csemegézek. Azokat kommentálva teszem ki a videókat és az írásokat. Komoly szakmai írásokra itt ne számíts ! Ahhoz ész kéne, de a bírálóim szerint nekem az nincs ! A bírálóimnak sincs ! :-) De esetleg a linkajánlómon találsz magadnak igazi blogokat is, amelyek kielégítik a tudás szomjadat ! Ez a blog főképpen magamnak íródik, hogy pár év múlva emlékezek az eseményekre, és ne valami meghamisított szarral próbáljanak megetetni ! Ha nem tetszenek a számomra írt írásaim, úgy húzz innen az anyádba ! Én így látom a dolgokat, és ha ez neked nem tetszik, vagy esetleg más a véleményed, úgy vedd tudomásul, HOGY SZAROK A TE VÉLEMÉNYEDRE ! MÉG EGY FONTOS ADALÉK EHHEZ A BLOGHOZ ! A CIGÁNYOK NEM TELJES RÉSZÉT OSTOROZOM ITT, HANEM CSAK AZOKAT A SZUTYKOS CIGÁNYOKAT, AMELYEK KÉPTELENEK A NORMÁLIS MAGYAR-CIGÁNY EGYÜTTÉLÉSRE ! HOGY HÁNY SZÁZALÉKRA VONATKOZIK A MEGÁLLAPÍTÁSOM ? AZT MAJD A JÖVŐ ELDÖNTI ! ÉN 2%-RA TIPPELEK, KÖRÜLBELÜL ANNYIAN ÉLNEK NORMÁLIS, EMBERI, HASZNOS, BECSÜLETES ÉLETET MAGYARORSZÁGON ! HOGY EZ RASSZIZMUS ÉS KIREKESZTÉS ? LEHET HOGY NEM KIREKESZTÉS, CSAK FELISMERÉSE ANNAK, HOGY A TÖBBI PRIMITÍV CIGÁNY SOHA SEM FOG HASZNOS TAGJA LENNI A TÁRSADALOMNAK ? MEGMARADNAK A SAJÁT SZINTJÜKÖN, AMI VALLJUK BE, LEHET HOGY ÁLLATI SZINT ALATT VAN ?


2010. augusztus 29., vasárnap

Egy kiállítás margójára !


Színek, képek és arcok a romák világából címmel több mint 90 tablóképből - kortárs festményből, fotóból és fotó-festményből - köztéri kiállítás nyílt csütörtökön Budapesten a Szabadság téren.

Az Aroma tárlat nem a romák problémáira, hanem speciális látásmódjára, vizuális szemléletére és alkotásaira összpontosít, mert a szervezők meggyőződése, hogy a művészeten keresztül lehet meghaladni az előítéleteket. A magyarországi romák világa évszázadok óta színezi a többségi látásmódot, zenei és képi világot, de sokan máig nem ismerik föl ennek jelentőségét, ehhez akar segítséget nyújtani a köztéri kiállítás - mondta el az MTI-nek Vári Zsolt, az egyik szervező, a Magyarországi Roma Galéria Egyesület alelnöke.

A köztéri tárlat három nagy vizuális fejezetre oszlik: az első a Ragadjon a kultúra! címet viseli és az utóbbi 40 év magyar roma festőinek alkotásaiból mutat be 40 festmény-reprodukciót. A képeken keresztül a roma szimbólumrendszert - mint a kerék vagy a ló - és eredeti színvilágot ismerheti meg a szemlélő Péli Tamástól Szentandrássy Istvánon át a fiatalabb festőnemzedéket képviselő alkotókig.



Szentandrássy István - Piéta c. festménye

De hogy ne érezzétek magatokat kizárva erről a fontos kiállításról, ezért a Nyugat online oldaláról letöltöttem néhány képet nektek, így legalább megismerkedhettek néhány "művészi" alkotással ! Vágjunk is bele ! A képek festőit megnevezem, de a képek címét nem minden esetben tudtam elolvasni.



Balogh József-Itt élek





Bódi Barbara festménye




Kun Pál képe



Magyar Tibor-Pipázó vajda




Lakatos Klára festménye



Orsós Teréz-Cigányzenészek




A Chachipe diák című második rész a Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archívum meghirdette nemzetközi fotópályázat anyagából ad válogatást 40 fényképen keresztül. A chachipe romani nyelven igazságot, valóságot jelent. A 2008-ban meghirdetett versenyre a Roma Integráció Évtizede programban résztvevő országok fiataljai 25 éves korig nevezhettek képeikkel.



Réthy Kinga, az intézet Roma Évtized Programjának vezetője elmondta, hogy a fotókon - amelyeket cigány és nem cigány fiatalok küldtek be - a megszokottnál sokkal árnyaltabb romaábrázolások vannak. Példaként említette Az én színes életem című fekete-fehér munkát, amelyen szemétdomb tetején ülő fiú látszik égbe emelt karokkal, de nyomon követhető egy hagyományos cigány esküvő is.


Terri Potoczna


Íme két kép a munkájából Nektek.




A tárlat harmadik fejezete a Cigány vagyok címet viseli. Terri Potoczna Londonban született, lengyel gyökerű nem roma brit művésznő kilenc fotófestményén mai magyar romák válnak híres Vermeer és Caravaggio képek főszereplőivé.

Ahogy Vári Zsolt elmesélte, a festőnő roma arcokat keresett, a jelentkezők elé rakta a világhíres képeket és mindenki maga választhatott, melyik figura szeretne lenni. Vári Zsolt, mint az egyik szervező, szintén választhatott, ő Caravaggio egyik képének Bacchus figurája akart lenni. A művésznő lefotózta a szereplőket és a festményekbe, a kiválasztott figura helyére tette arcmásukat. Kilenc ilyen fotófestményt láthat majd a közönség.

A kiállítás 250 négyzetméteres installációs rendszere speciális kivilágítás mellett két héten keresztül, szeptember 3-ig este is látogatható. A Szabadság téren a délutáni megnyitón zenei produkció, könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés mellett megnézhetik a látogatók annak az öt - roma és nem roma - festőművésznek a képeit, akik délelőtt folyamatosan festenek a belvárosi helyszínen.

A roma köztéri kiállítás a Magyarországi Roma Galéria Egyesület és a Törökfürdő Alapítvány szervezésében, a Nyílt Társadalom Intézet és a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ együttműködő partnerségével valósul meg.



C-PRESS - EchoTV

Én is hozzá szeretnék járulni hogy a magyarok igazán megismerhessék a fotókon át a cigányságot, hiszen csak így kaphatnak vizuális ismeretet a cigánykultúrából. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Harcoslány nicknevű hölgynek a sok régi fotográfiáért, amellyel elérhető közelségbe tudom varázsolni az oly bájos cigánykultúrát. Ezúton szeretném támogatni Terri Potoczna és Vári Zsolt, az egyik szervező, a Magyarországi Roma Galéria Egyesület alelnökének a munkáját ezzel a szerény fotó sorozattal, így tisztelegve annak a kibaszott nagy cigókultúrának !

Kezdésként bemutatnám a cigányság színes életét bemutató sorozatban érdekességképpen a kannibál cigányokat az 1900-zas évek elejéről, mellékelve hozzájuk a szép színes történetüket.



Ez a derék kompánia cigány több, mint tíz embert csalárdul megölt, kirabolt és felzabált az utolsó falatig. Hús - hús, sün, ürge, dög, vagy ember, egyre ment.
Micsoda eredeti szép története ez a cigányságnak. Már akkor is tudtak élni ezek a cigányok, valódi gourmanok voltak, egy kifinomult ízlésű ínyencek, de hát azok a rasszista magyarok nem hagyták őket kibontakozni, eltiporták ezeket a színes egyéniségeket !

És most jöjjön a cigányság Vénusza, a természet cigány Aphroditéje egy virágárus lány személyében a távoli múltból, ami természetesen nem is olyan távoli, hiszen csak a múlt században fotografálták.



Gondolom Terri Potoczna belesárgult már az irigységbe, hiszen én nem öltöztetem ki a cigányságot bazári majomnak (anélkül is azok ! Lásd a kilón felüli fukszokat meg a többi jellegzetes cigó kelléket !), én inkább a maguk természetes szépségükben mutatom be őket ! No, most majdnem lehánytam a monitort !

De következzék a következő bájosan megejtő kép a színes cigánykultúrából.



Ugye milyen bájosak, megkapó az a naturalitás a képen, a kivillanó termékenységi szimbólumok, és a már akkor is szoros összefonódást tanúsító anya és lánya egymásra való támaszkodása az akkori Magyarország rideg világával szemben. Szemükben ott tükröződik a megnemértés fájdalma, a társadalom által felnem ismert cigókultúra nagysága.

És most jön a nagyágyú ! Egy portrégaléria bemutatja a cigányság Adoniszait ! Ezek a nemes arcélek igazán fel kéne hogy keltsék a figyelmet a cigánysággal szemben, hiszen ez a portré sorozat kiemeli a fajtájuk nagyszerűségét !



Teljesen magával ragadó a következő képsor is, ahol a maga nyersseségében mutatja be a cigány fiatalok apró kedvteléseit, gondolom a szülők teljes egyetértésével. Roppant érdekes a szülők ez irányú megértése a fiatalkorú tevékenységével kapcsolatban, valószínű hogy liberális felfogásúak a kedves cigányszülők ! Nagy tapsot nekik ! az első ősliberálisok !



Végül de nem utolsósorban következzék a múltszázadból egy megkapó kép.



A múltszázadban készült kép bemutatja a majdani államalapítók mindennapi életét, a lázas munkavégzésüket, a leendő hatalmas tudású és fejlettségű cigánykultúra egy pillanatába enged betekintést. Villás, látod az őseidet ? Mily magas kulturával rendelkeztek. Látod bennük a te szorgalmas népedet ? Látod bennük a letelepedett igazi hasznos állampolgárokat ? A felsőbb rendű kultúrával rendelkező majdani államalapítókat ? Ha igen, akkor b...d meg az a...dat !

Mi pedig magyarok, a Terri Potoczna és a mai cigány művészek által szervezett kiállítás alapján igyekezzünk befogadók lenni a cigánysággal szemben ! Ismerjük fel hogy ők nem rosszak, nem rasszisták, a szamurájkard utánzatok is szerves részei annak a hatalmas cigánykultúrának, amelyet mi két kézzel igyekszünk távol tartani magunktól, de ahogy látom Európa is ezt cselekszi ezzel az ősi kultúrával. Fogadjuk el az igazságot ! Az európai ember rasszista, kirekesztő a cigánysággal szemben ! Az igazsághoz tartozik az is hogy nem véletlenül az ! Ahová ez a retek népség beteszi a lábát, ott a közbiztonság megszűnik !" A magyarországi romák világa évszázadok óta színezi a többségi látásmódot, zenei és képi világot, de sokan máig nem ismerik föl ennek jelentőségét, ehhez akar segítséget nyújtani a köztéri kiállítás" - mondta el az MTI-nek Vári Zsolt, az egyik szervező, a Magyarországi Roma Galéria Egyesület alelnöke. Hát igen, valóban színezték, azért léptettek ellenük annyi törvényt életbe ! Olyannyira színezték hogy ma már a cigányságot a világ rákfenéjének tartják !
Ennyit erről az állatságról, amelyre a liberális faszfejek olyan büszkék !